Theatervoorstellingen Friesland


Alle theaters in Friesland hebben elk jaar weer talloze voorstellingen op het programma staan. Er is echt voor ieder wat wils, van voorstellingen voor kinderen tot cabaret en van grote musicals tot intieme klassieke concerten. Op onze website vindt u talloze voorstellingen die op dit moment in de theaters staan geprogrammeerd, in verschillende genres. Bekijk hieronder een aantal van deze genres uitgelicht.

Bekijk alle theatervoorstellingen

Dans theatervoorstellingen

Dansliefhebbers zijn bij de theaters in Friesland aan het juiste adres! Vrijwel elk groter theater in deze provincie biedt wel verschillende dansvoorstellingen aan. Wat dacht u bijvoorbeeld van een voorstelling van het Scapino Ballet? Ook het Nederlands Danstheater verzorgt regelmatig optredens in Friesland. Ook heeft elk jaar het Ballet van Tatarstan weer een prachtige nieuwe voorstelling op gebied van klassiek ballet. Heeft u bijvoorbeeld Het Zwanenmeer, Sneeuwwitje of De Notenkraker wel eens gezien? Absolute aanraders!

Theatervoorstellingen voor kinderen

Ook voor de kinderen is er van alles te doen in de theaters. Er staan regelmatig voorstellingen geprogrammeerd voor de kleintjes. Er worden tegenwoordig theatervoorstellingen gemaakt gebaseerd op bekende televisieprogramma’s zoals Bumba. Ook Woezel en Pip en bijvoorbeeld Sam de Brandweerman hebben hun eigen theatervoorstellingen.

Komedie theatervoorstellingen

Iedereen houdt wel van een avondje lachen toch? De theaters in Friesland hebben talloze mogelijkheden op het gebied van komedie. Er zijn vele cabaretvoorstellingen, maar er staan bijvoorbeeld ook kluchten geprogrammeerd. Bekende cabaretiers zoals Bert Visscher, Theo Maassen en Tineke Schouten doen tijdens een nieuwe show vaak vele theaters aan waaronder een aantal in Friesland.