Theaters provincie Friesland


Op zoek naar een theater in Friesland? Dat treft, in Friesland kunt u prima terecht voor een gezellig avondje uit en op deze website vindt u informatie over de Friese theaters. Uiteraard vindt u in de hoofdstad Leeuwarden verschillende mooie theaters. Wat dacht u bijvoorbeeld van Stadsschouwburg De Harmonie?

Bekijk alle theaters in Friesland

 

De Harmonie bestaat al sinds 1881 en het is sinds 1995 te vinden in een geheel nieuw gebouw. Het behoort tot de vijf grootste schouwburgen van het land en het beschikt over drie zalen. De verschillende zalen van De Harmonie hebben een capaciteit van 100, 540 en 300 zitplaatsen. Jaarlijks kunt u in dit mooie theater terecht voor meer dan 600 voorstellingen en andere activiteiten! Een ander theater in Leeuwarden is De Vier Pelikanen. Dit is een prachtig theater, gevestigd in een Jugendstil gebouw uit 1904. Iedereen is van harte welkom in dit inspirerende theater!

Theaters in heel Friesland

Ook in andere plaatsen in Friesland vindt u theaters. Stad Heerenveen heeft bijvoorbeeld het Posthuis Theater. Dit theater bestaat uit drie theaterzalen met elk hun eigen grootte, sfeer en mogelijkheden. U kunt in dit theater in Friesland terecht voor allerhande genres, van opera tot dans en van cabaret tot klassieke muziek.

Ook treedt het Noord Nederlands Orkest hier vaak op. In Drachten vindt u De Lawei, dit theater is het grootste van de regio Zuidoost-Friesland. Sinds 1986 is het zelfs één van de grootste theaters van heel Nederland! Jaarlijks kunt u er terecht voor bijna 250 voorstellingen, maar er worden ook evenementen, presentaties, congressen en meer georganiseerd. Daarnaast vindt u in onder andere Sneek, Franeker en Gorredijk nog mooie theaters in Friesland.